Nyt Headstart Fashion Magasin

unavngivet

HEADSTART FASHION (HSF) skal gøre Region Midtjylland til Danmarks nye kraftcenter for mode og skal samtidig være et knudepunkt, der binder modebranchen i regionen sammen og skaber relationer til resten af Danmark og udlandet.

Tilsammen tegner regionens virksomheder sig for ca. 75 pct. af den danske branches samlede omsætning. Alene i Aarhus Kommune er der omkring 350 moderelaterede virksomheder hvoraf 90% har under 10 ansatte. De mellemstore og store modevirksomheder er generelt i positiv udvikling, mens udviklingen er mere blandet for de små, der har sværere ved at vokse og overleve. Ca. 40 pct. af de små modevirksomheder overlever ikke de første år. Der er derfor et uforløst potentiale i den samlede klynge af mode- og tekstilvirksomheder.

Der er heller ikke tradition for at søge netværk og partnerskab i branchen men en analyse fra Styrelsen for Forskning og Innovation og regionerne viser ifølge Cluster Excellence Denmark, at netværk og klynger bidrager markant til at understøtte virksomhedernes innovation og kompetenceudvikling

Læs mere om, hvad HEADSTART FASHION er, og hvordan partnerskabet arbejder i deres magasin nedenfor.