Mapping the Archive

Det kreative partnerskab består af Meaning Making Experience (MMEx), Kollision, Teater Katapult, KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg, Naturhistorisk Museum Aarhus, Museum Østjylland Randers.

Overalt i kulturlandskabet bliver samlinger digitaliseret, men det er småt med løsninger på, hvordan de digitaliserede kunst- og kulturgenstande skal anvendes og formidles. Mapping the archive er et pilotprojekt, der vil skabe en mere visuelt baseret og intuitiv brugerflade, hvor kulturinstitutionernes digitale samlinger – deres genstande og viden – bliver forbundet og formidlet på en ny, associativ og fortællende måde. Der findes ikke umiddelbart en løsning, der kan det. Partnerskabet vil undersøge eksisterende løsninger nationalt og internationalt samt brugeres efterspørgsel og forbrugsmønstre med henblik på udvikling af en løsning, der kan skabe vækst i regionen.

 

Motivation for modtagelse af støtte:

Motivationen herfor er den interessante kobling mellem kulturformidling og intelligent brug af interaktiv teknologi i forhold til at løse en meget relevant problemstilling omkring aktivering af arkiver, kunst og kulturarv. Derudover har udvælgelseskomiteen lagt vægt på formidlingen af digitale samlinger er en generel udfordring for en lang række kulturinstitutioner og at Region Midtjylland med dette partnerskab kan opnå en konkurrencemæssig fordel til gavn for de kreative erhverv i regionen.

DOWNLOAD AFRAPPORTERING HER

 

Kontakt til det kreative partnerskab:

Meaning Making Experience

Mette Kanstrup

mette@mmex.dk

 

More.Creative facilitator:

Seismonaut

Peter Gran Boesen

pb@seismonaut.dk

More.Creative forbeholder sig retten til at tilpasse og ændre projektbeskrivelsen løbende.