Vores anbefalinger til events under RISING Architecture Week

1425573_1689916347893195_2157937779632340795_n

Fra mandag den 11. september til fredag den 15. september vil RISING Architecture Week fylde Aarhus med spændende events og udstillinger om arkitektur.

RISING Arhcitecture Week 2017 er en interaktiv arkitekturbiennale med fokus på fremtidens udfordringer, muligheder og ikke mindst oplevelser i det moderne samfund. Bag arkitekturbiennalen står bl.a. The Architecture Project, som arbejder for at skabe vækst og innovation indenfor dansk arkitektur.

Vi anbefaler

I løbet af de fem dage fra den 11. – 15. september 2017 vil der være mulighed for at deltage i forskellige events og udstillinger rundt omkring i Aarhus. I nedenstående ser du et udpluk af de events, vi anbefaler, hvis du interesserer dig for byudvikling og det erhvervsudviklende potentiale i arkitektur.

In The City-events

  • How do we rethink the physical frames for people with autism?: Eventen tager udgangspunkt i bokonceptet AT Home, som er tilpasset mennesker med autisme. Her kan du høre mere om, hvordan de fysiske rammer bidrager til trivsel og udvikling for denne målgruppe.
  • Official Opening – Letters to the Parliament: Den officiel åbning af RISING Architecture Week. Efter åbningen vil politikere, arkitekter og passionerede borgere diskutere arkitektur. 
  • Rethink accessibility and mobility in urban spaces: På DokkX – Aarhus Kommunes velfærdsteknologiske inspirationsrum – kan du se og prøve en lang række teknologier – der øger tilgængeligheden for borgere, der bevæger sig rundt i Kulturhovedstaden.
  • What can the city learn from Bispetorv?: Bispetorvs betydning som byrum – og byrumseksperiment er temaet for et Walk and Talk event under RISING Architecture Week. Kom ned til midtbyens nye åndehul ved Domkirken og hør Kreativ Direktør for Schønherr, Rikke Juul Gram, fortælle om torvets tilblivelse.

Exhibitions

  • Aarhus School of Architecture: Architecture Moves: Denne udstilling er Arkitektskolen Aarhus’ arbejde med fremtidens Region Midtjylland, hvor 140 kandidatstuderende forholder sig til globalisering, klimaforandringer og urbanisering. Daglig rundvisning kl. 15.
  • Anders Lendager: Wasteland: Hvad hvis vi så på affald som en stor uudnyttet ressource, der kan bruges i opførelsen af nye bygninger? Det er hovedtemaet i udstillingen Wasteland, som kan ses i Dome of Visions.
  • Jacques Ferrier: A path towards the sensual city: Bag udstillingen står den franske arkitekt Jacques Ferrier. Han ønsker gennem udstillingen at sætte fokus på at tiden er kommet til at udvikle og frembringe nye arkitekturelle situationer og gentænke vores forhold til teknologi.

Læs mere om RISING Architecture Week og de mange events her.