Fashionabel speed dating i fuld galop

HEADSTART FASHION

Torsdag den 4. december kl. 15-18 bliver Jydsk Væddeløbsbane omdannet til vækstarena for den midtjyske modebranche. Her mødes nye spillere i branchen med mere erfarne for at udveksle erfaringer og fælles forretningsmuligheder – og det kommer selvfølgelig til at foregå i galop.

Det kan være en udfordrende øvelse for alvor at bryde igennem i modebranchen. Derfor har HEADSTART FASHION, som er et branchepartnerskab i Region Midtjyllands vækstinitiativ More.Creative, sat forløbet ”From Fashion to Business” i søen. Gennem tre sessioner får små midtjyske modevirksomheder input til, hvordan de kan styrke og ruste deres forretning til et marked i konstant udvikling.

På den sidste af sessionerne sætter HEADSTART FASHION de små virksomheder og en række erfarne modeaktører stævne på væddeløbsbanen i Aarhus. Blandt andet vil en jockey køre parterne rundt på væddeløbsbanen, mens de kan udveksle ’moderigtige’ erfaringer og tale om fælles forretningsmuligheder.

― Målsætningen er, at vi med sparringssessionerne kan finde en model for, hvordan HEADSTART FASHION kan hjælpe mindre modevirksomheder til vækst. Sideløbende vil vi gerne undersøge muligheden for at etablere kommercielle partnerskaber mellem mindre modevirksomheder og større modevirksomheder, siger Christian Chapelle, der er ansat ved Erhvervs- og Byudvikling i Aarhus Kommune og står i spidsen for HEADSTART FASHION.

HEADSTART FASHION

Hjælp til de næste skridt

En af de forholdsvis nye modevirksomheder, der har takket ja til de tre sessioner og den faglige ’speed dating’ på væddeløbsbanen, er JOURNAL, der har eksisteret i to år:

― Vi ønsker at komme i kontakt med virksomheder, som står samme sted som os selv eller allerede har gennemgået den fase, vi er i. Lige nu er vi repræsenteret på 13 markeder, men vi er kun tre mennesker i virksomheden. Ved at øge vores netværk og sparre med ligesindede og etablerede virksomheder vil vi kunne omgå nogle af de udfordringer, vi kommer til at stå over for i den kommende tid. Blandt andet i forhold til at bryde igennem på udvalgte markeder, siger Ralf Leerskov Nielsen fra det Aarhus- og Herning-baserede modefirma.

Branchen kan vokse i flok

Et hovedformål med sessionerne er at give små modevirksomheder værktøjer til at indgå i kommercielle partnerskaber med de mere etablerede spillere i branchen. Den lille virksomhed får knowhow og kapital, mens den større virksomhed foretager en investering ved at købe aktier i den lille.

― Kommercielle partnerskaber kan være et middel til, at modevirksomheder i samlet flok skaber vækst og nye arbejdspladser i regionen, siger Christian Chapelle.

Ud over sessionen på Jydsk Væddeløbsbane har de seks deltagende virksomheder fået rådgivning af blandt andet LETT Advokater, Patent- og Varemærkestyrelsen og Manto A/S.

De seks små virksomheder er JOURNAL, Vuuh, Metamorph, Leon Louis, Rodtnes og BIRK-HOLM. De to større modevirksomheder, der deltager i eventen på væddeløbsbanen, er Revolution/RVLT og ph sko.

HEADSTART FASHION er et branchepartnerskab i regi af More.Creative, som er Region Midtjylland og Kulturhovedstad Aarhus 2017’s vækstinitiativ i de kreative erhverv.

Relaterede nyheder