Pressemeddelelse: Modehus i Aarhus fordobler areal

HEADSTART FASHION HOUSE

Det er kun få måneder siden, Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard indviede det nye udviklingsmiljø for modebranchen i det kreative miljø på Aarhus’ havn. Nu skrues der yderligere op for ambitionerne.

Der er store vækstambitioner i Aarhus’ modebranche – det kan helt konkret ses i HEADSTART FASHION HOUSE, som få måneder efter indvielsen fordobler deres areal.

Sparring, netværk og fællesskab i stedet for hjemmekontor

I begyndelsen af 2017 rykker modedesigner Alexandra Frankø ud af sit hjemmekontor og ind i de nye udvidede faciliteter i Mindet 4 i Headstart Fashion House. Det gør hun for at kunne fokusere mere på sit eget nye modebrand ”Frankø Denmark”.

I Headstart Fashion House får hun, ud over en kontorplads, adgang til en lang række fordele. Det betyder bl.a. rådgivning fra Danmarks største brancheorganisation Dansk Mode & Textil, et stort og relevant netværk og mulighed for en mentor.

“Som nystartet modevirksomhed er det uvurderligt at være en del af et stærkt netværk, og netop derfor valgte jeg at søge kontorplads i Headstart Fashion House. Her får jeg rig mulighed for at spare med andre nystartede og etablerede virksomheder.

Derudover er min nye kontorplads placeret i flotte lokaler med en god central beliggenhed og jeg har samtidig fået et medlemskab af brancheorganisationen Dansk Mode & Textil. Med DM&T medlemskabet får jeg adgang til de helt samme ydelser som andre medlemmer, men da Headstart Fashion har tegnet én stor medlemskabsaftale for Headstart Fashion House får jeg adgang til ydelserne på meget fordelagtige vilkår. Ved siden af de mange fordelagtige tilbud glæder jeg mig meget til at blive en del af fællesskabet i modehuset,” fortæller den unge modedesigner Alexandra Frankø.

I Headstart Fashion House kommer Alexandra Frankø til at dele miljø og kontor med flere ligesindede modevirksomheder og potentielle sparringspartnere som eksempelvis virksomheden Rodtnes Bags, strikvirksomheden Gudrun&Gudrun og smykkevirksomheden Thorning/Astrup.

De har alle for nyligt selv taget skridtet fra hjemmekontoret til kontorfællesskabet på Mindet 4, der foruden førstesalens kontormiljø nu også vil rumme stueetage og kælder. Med de nye kvadratmeter vil der foruden arbejdsfaciliteterne også være fælles faciliteter som mødelokale og opmagasineringsmuligheder.

Et moderne modehus

Et modehus er traditionelt set en modeskabers forretning, der rummer både design, indkøb, tilskæring, syning, tilpasning, modelfremvisning samt salg.

HEADSTART FASHION HOUSE er inspireret af det traditionelle modehus. I fremtidens modehus vil der derfor også være mulighed for at designe og konstruere på modehusets etager. Derudover vil det være muligt at udstille i Mindet 4 og booke mødelokale til salgsmøder.

”Jeg er stolt af, at vi på kort tid har skabt et fundament hvor modevirksomheder og modeiværksættere kan udvikle sig. Med en plads i Headstart Fashion House får man som virksomhed adgang til et unikt netværk og konkrete værktøjer, som kan bidrage til at modevirksomhederne udvikler sig yderligere,” udtaler direktør i Headstart Fashion Christian Chapelle.

Baggrund

HEADSTART FASHION HOUSE er en demomodel på et modehus etableret af HEADSTART FASHION og skræddersyet efter virksomhedernes behov.

Modehuset har siden åbningen den 24. august 2016 udlejet alle kontorpladserne på 1. sal til otte modevirksomheder og en organisation inden for mode- og livstilbranchen. Per 16. januar overtager fonden derfor yderligere m2 i samme bygning.

HEADSTART FASHION skal gøre Region Midtjylland til Danmarks nye kraftcenter for mode og skal samtidig være et knudepunkt, der binder modebranchen i regionen sammen og skaber relationer til resten af Danmark og udlandet. Formålet med HEADSTART FASHION er at bidrage til mere vækst, udvikling og sammenhængskraft i modebranchen med udgangspunkt i Region Midtjylland.

Læs og download pressemeddelelsen her her.