Growing Games i november: Den finansielle vej fra ide til realitet

growning games november 2017

Den 4. november var det igen tid til at samles til Growing Games-workshop, som afholdes af Interactive Denmark. Dagens tema var “The financial road from idea to reality” med fokus på et sundt cash flow, en bæredygtig virksomhedsøkonomi og forskellige former for finansiering.

Efter en indledende brainstorm og gruppediskussion af deltagernes nuværende finansieringsmetoder, havde vi inviteret til paneldebat mellem Stine Derdau fra Center for Music in the Brain, Aarhus Universitet, Peter Meldgaard fra Moped Games og Andreas Husballe fra Noisy Neighbours Productions. De har finansieret deres produkter på vidt forskellige måder, og kunne hver især give gode råd og fortælle om udfordringer og fordele ved deres respektive finansieringsstrategier.

Efter paneldebatten gik Funday Factorys CEO, Kristian Bang Nørgaard, på scenen, og som dagens første oplægsholder fortalte han om, hvordan han sikrer Funday Factorys økonomi ved at holde overblik over de kommende indtægter og udgifter, hvilket giver ham muligheden for at lappe eventuelle huller, før de opstår.

Læs mere om, hvordan Funday Factory sikrer sig fortsat vækst

Anden oplægsholder var Per Chrom-Jacobsen, der er investment manager hos Capnova og forklarede, hvilke parametre han som investor kigger på, før han går ind i et projekt eller et studio.

Læs, hvilke parametre Capnova kigger på, når de investerer i DVI-virksomheder

Endeligt havde Klaus Pedersen fra Bedtime Digital Games taget turen fra Aalborg for at fortælle om sin vej fra skolebænken og til at lede et solidt selskab i vækst. Klaus Pedersens klare pointe var, at det er vigtigt at fortsætte med at lave forretning på sine eksisterende produkter, så man får alt det ud af dem, man kan, f.eks. ved at formatere dem til andre sprog og platforme. Det er langt mere økonomisk fordelagtigt end hele tiden at udvikle nye spil. Sidstnævnte skal man naturligvis også, men jo flere penge, man har tjent på forgængeren, jo flere penge er der til at investere i kommende projekter.

Kom og vær med i årets sidste Growing Games-arrangement, når Interactive Denmark afslutter året med at fejre den danske spilbranches hastige vækst.