Antallet af danske computerspil-udgivelser er fordoblet på to år

gimage

For første gang udgives en samlet liste over alle danske spil, der er blevet udgivet fra 2014 til 2016. Udgivelsen er er samarbejde mellem Det Danske Filminstitut (DFI), Det Kgl. Bibliotek og Interactive Denmark.

Fra 2014 til 2016 steg antallet af computerspil, der blev udviklet i Danmark, til det dobbelte. Det viser en liste over danske spiludgivelser, som netop er blevet offentliggjort. Listen (med navnet ”Danske Digitale Spil”) er den første samlede formidling af danske spiludgivelser, som nogensinde er lavet.

Den største overraskelse

For initiativtagerne bag listen var den største overraskelse, hvor meget spilbranchens samlede antal udgivelser er steget. Listen viser, at der i 2014 blev udgivet 66 spil, hvoraf 33 var betalingsspil og 33 gratisspil. I 2016 var det samlede antal steget til 118.

»Den slags havde vi simpelthen ikke overblikket over før. Vi vidste, at den danske spilbranche har en milliardomsætning, men omsætningsmæssigt er det nogle få store spil som Subway Surfers, Hitman og MovieStarPlanet, der hiver de store indtægter hjem. Vores nye oversigtsliste viser, at der er en stærkt voksende underskov af titler – med et stort kreativt potentiale,« siger Simon Løvind, redaktør for spil og digitale medier på Det Danske Filminstitut.

Lær mere om danske digitale spil og læs udgivelsen her.