More Creative 2016-2018

More Creative er et ambitiøst, strategisk initiativ, som er dedikeret til at skabe vækst og arbejdspladser gennem udvikling af de kreative erhverv til fordel for Region Midtjylland.

More Creative er anført af Region Midtjylland i samarbejde med Aarhus 2017 med det formål at gøre Danmark til en global spiller i den kreative økonomi. Det er vores holdning, at den kreative økonomi er fremtidens økonomi, fordi de kreative erhverv besidder løsningerne til morgendagens udfordringer.

Initiativet udvikler og understøtter kreative erhverv og bygger broer til øvrige erhverv i samarbejde med regionale videninstitutioner. More Creative understøtter aktivt fire klynger inden for arkitektur, design, mode og den digitale visuelle industri.

De fire erhvervsklynger er:

The Architecture Project
The Architecture Project er et branchenetværk inden for arkitektur og byudvikling. The Architecture Project understøtter og eksponerer den danske arkitekt- og byggebranches evne til at levere konkrete løsninger på nogle af de udfordringer, som byerne står overfor i dag og i fremtiden, især inden for urbanisering, velfærd og mobilitet. The Architecture Project arbejder for at fremme eksporten af de løsninger til et globalt marked. Læs mere her.

Interactive Denmark
Interactive Denmark er et klyngeprojekt, som er sat i verden for at styrke den digitale visuelle industri (film, spil, animation og kreativ app-udvikling) i Danmark gennem forretningsudvikling, kapitaltiltrækning, klyngeopbygning og internationalisering. Målet er at skabe vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Læs mere her.

HEADSTART FASHION
HEADSTART FASHION skal gøre Region Midtjylland til Danmarks nye kraftcenter for mode og skal samtidig være et knudepunkt, der binder modebranchen i regionen sammen og skaber relationer til resten af Danmark og udlandet. Formålet med HEADSTART FASHION er at bidrage til mere vækst, udvikling og sammenhængskraft i modebranchen med udgangspunkt i Region Midtjylland. Læs mere her.

Business By Design

Business by Designs opbygger, udvikler og understøtter en stærk designklynge og fremmer vækst og udvikling via design ved at understøtte udbredelsen af designtænkning og anvendelsen af designmetoder i Region Midtjylland. Vi arbejder på tværs af hele økosystemet for design, herunder uddannelsesinstitutioner, designvirksomheder, erhvervsliv og den offentlige sektor, for at fremme vækst og udvikling via design. Læs mere her.

Indsatsområder for More Creative

  • Udvikling af kreative erhvervsklynger gennem partnerskaber
  • Forbedring af rammevilkår for vækst i kreative erhverv
  • Netværks-, talent- og forretningsudvikling i kreative erhverv
  • Vidensdeling og kommunikation for og om kreative erhverv