Newbigin: Potentialet ved en kreativ økonomi er enorm

Interview med John Newbigin, formand for Creative England: Potentialet ved en kreativ økonomi er enorm

I september 2016 blev A More Creative Denmark afholdt på Christiansborg. Formålet var at sætte vækst gennem kreative erhverv på den nationale politiske dagsorden. Derfor var John Newbigin, formand for Creative England, inviteret til at deltage i konferencens paneldebat.

John Newbigin fortæller, at hele verdensøkonomien bærer præg af, at den er blevet mere kreativ og har et særligt fokus på det enorme potentiale en kreativ økonomi har, både i et globalt perspektiv, men også nationalt. Herunder slår han fast, at Danmark spiller en lige så stor rolle, som verdens resterende lande.  Han mener derfor at det er særligt vigtigt, at man får adresseret, hvilke udfordringer og muligheder en kreativ økonomi vil bidrage med.

”This economy is very important. It is not just another sector of the bigger economy. It’s a sector which going to shape the way our future works.”

Vigtigt at Danmark engagerer sig i den kreative økonomi

John Newbigin fortæller i interviewet, at det er vigtigt, at Danmark engagerer sig i den kreative økonomi, og for at Danmark når det fulde potentiale af en kreativ økonomi nævner John Newbigin bl.a., at regeringen bør indsamle noget god og oplysende data, der fortæller om området, for at få det fulde overblik over markedets potentiale.

Any business can be creative in the way it works. It’s about the using technology effectively”

Du kan læse en opsamling af konferencen her.
Se også interview med Head of Learning i Danske Bank, Charlotte Schmidt