Vinderne fra HEADSTART FASHION Awards

Modebranchens vækstinitiativ HEADSTART FASHION afholdte fredag den 29. april awardshow under årets SPOT Festival i Aarhus. Her blev der uddelt tre priser fra henholdsvis Smarteyes, Bestsellers Vero Moda og Danske Bank.

Fokus på nye designtalenter

Smarteyes Design Award gik til Katrine Hoffmann, der er nyuddannet fra Kunstakademiets Designskole. Vinderen blev valgt ud fra sit mod og evne til at skubbe grænserne for, hvad mode er og kan. Netop dette beviste Katrine Hoffmann med sin kollektions dystre stemning og originalitet samt eksperimenterende brug af materialer. Katrine har tidligere i år gjort sig bemærket i modebranchen med en andenplads i talentkonkurrencen Designers Nest. Blandt de nominerede til Smarteyes Design Award var designtalenter fra Designskolen Kolding, VIA Design og Kunstakademiets Designskole.

Århusianere med internationale ambitioner

Århusianske Journal blev vinderne af Vero Moda International Design Award for deres nyetablerede brand med stort internationalt potentiale. Journal fokuserer på kvalitet og godt håndværk og har med deres internationale ambitionsniveau på kort tid markeret sig på den globale modescene. Blandt de nominerede til Vero Moda International Design Award var Rodtnes, Rebecca Posselt, An Ounce, Stine Sandermann Olsen og Journal.

Modevirksomheder med høj grad af internationalisering

Danske Bank Fashion Award gik til RAINS. Brandet, der er etableret i Egå, løb med prisen for deres simple forretningsmodel og store overskud på 13 mio.kr.

– Danske Bank vil gerne understøtte Headstart Fashions formål med at bidrage til mere vækst og udvikling i modebranchen. Den nye Danske Bank Award er en unik mulighed for at synliggøre og anerkende de mange spændende modevirksomheder, som formår at opbygge en forretningsmodel med solid vækst og en høj grad af internationalisering. Vi er stolte over at kunne være med til at sætte fokus på disse dygtige virksomheder og give dem et skulderklap, siger Allan Aagaard, der er områdedirektør i Danske Bank, til Stiften.dk.

De nominerede til Danske Bank Fashion Award blev fundet blandt modevirksomheder med en bruttofortjeneste på mindst 7,5 mio. kr. og talte Knowledecotton Apparel A/S, Minimum A/S, Elka Rainwear A/S og Rains ApS.
Læs mere om vinderne fra awardshowet på HEADSTART FASHION og Stiften.dk