The Catastrophic Meal og Det gode bord

The Catastrophic Meal

En del af Europæisk Gastronomiregion 2017
Præsenteret af Justine de Valicourt og Jakob Vinkler, Food Organisation, Aarhus 2017 og More Creative

Hvad vil der være på menuen i fremtiden? Hvilken slags mad vil man kunne finde, hvis Jorden tørrer ud, eller verden bliver oversvømmet? Hvis vi passer lidt bedre på verden, vil vi måske kunne høste rigelige mængder af nye fødevarer i en fjern, utopisk fremtid, men lige her og nu befinder vi os i den antropocæne tid, så vi må hellere forberede os på et mere dystopisk scenarie.

The Catastrophic Meal viser forskellige scenarier for mad og madlavning i fremtiden og begiver sig ud på et gastronomisk eventyr i tre dele. I den første diskuterer videnskabsfolk, biologer og zoologer i selskab med fremtidsforskere og kokke fremtidens potentielle spisekammer.

Sammen vil de sammensætte en menu og lave et måltid til indbudte gæster. Den anden event er åben for modige middagsgæster, der tør spise fremtiden.

Gæsterne indtager en overraskende middag tilberedt af talentfulde kokke og studerende fra Vestjyllands Højskoles Kokkeskole. Endelig kommer Catastrophic Meal-menuen på bordet ved Det Gode Bord under årets Food Festival. Her kan alle smage på dagens ret fra den fagre og dystre nye verden.

Main Event

Dato
25. – 27. april

Sted
Vestjyllands Højskole, Ringkøbing

Pumblikum
Alle

Det gode bord

Dato
1. – 3. September

Sted
Food Festival, Aarhus

Publikum
Alle

Læs mere om Det gode bord.


Forretningsperspektiv

The Catastropic Meal kigger ind i fremtiden gennem både dystopiens og utopiens linser og blander forskere og videnskabsfolk med madindustrien og kokke fra forskellige kontinenter. Vi stiller spørgsmål og søger kreative svar, som hverken er sorte eller hvide.

Verden står overfor store udfordringer i forhold til, hvordan vi brødføder hele verden i fremtiden, og vi har et ansvar i at undersøge dette problem akademisk, kulturelt og regionalt. Dette projekt er et af mange, der fokuserer på Region Midtjyllands rolle som Europæisk Gastronomiregion 2017 – en rolle som kan tiltrække opmærksomhed udenfor Danmarks grænser.

Dette projekt udfolder sig på et event på Vestjylland Højskole, hvor internationale stjernekokke fortolker dystopiens og utopiens madsituationer i fremtiden. Med inspiration i dette emne vil studerende fra Vestjyllands Højskole videreudvikle konceptet gennem Catastrophic Street Food-eventen rundt omkring Region Midtjylland i 2017 og forhåbentlig flere år frem.

Dette event er en del af Aarhus 2017's officielle eventpogram. Se hele Aarhus 2017's eventtema ‘Kreative Erhverv’ her