TAKEOFF – Karrieredag 2018

billede karrieredagen

Nyt koncept vil forbedre designstuderende og -dimittenders chance for efterfølgende job

TAKEOFF – Karrieredag 2018 er et helt nyt koncept som samler for første gang nogensinde de fire skoler Kunstakademiets Designskole, VIA University, Syddansk Universitet og Designskolen Kolding, der alle har designorienterede uddannelser, sammen med virksomheder fra mode- og livsstilsbranchen og brancheorganisationen Dansk Mode & Textil.

Hovedformålet med Karrieredagen 2018 er at lette transitionen fra designstuderende og dimittend til ansat. Networking i det rette forum kan også danne grobund for praktikforløb, eksamensopgaver udarbejdet i samarbejde med relevante virksomheder eller noget helt tredje.

Deltagende virksomheder

Blandt de deltagende virksomheder er DK Company, som beskæftiger 2200 medarbejdere og altid har øjnene åbne i forhold til de nyeste stjerneskud på designhimlen.

DK Company ser deltagelsen i karrieredagen i Aarhus som en oplagt måde at skabe yderligere bro mellem erhvervslivet og de unge studerende og dimitterende til inspiration for begge parter og med mulighed for at skabe relationer, der kan række videre til et nærmere samarbejde, siger Jens Poulsen, CEO for DK Company.

Også hos interiørvirksomheden Gran Living ser de potentiale i TAKEOFF – Karrieredag 2018:

Det skaber stor værdi for Gran Living at deltage i TAKEOFF – Karrieredag 2018, da vi bygger bro mellem vores virksomhed og fremtidens dygtige medarbejdere. Praktikanterne får indsigt i alle virksomhedens processer, samtidig med at vi viser, at Gran Living er en god arbejdsplads, siger Kathrine Gran Hartvigsen, der er creative director hos Gran Living.

Flere af branchens største og mest indflydelsesrige aktører vil være til stede i Rådhushallen den 8. november og vil stå side ved side med små agile virksomheder.

Vi ved, hvor udfordrende det kan være at veksle sit studiekort til en ansættelseskontrakt hos en virksomhed i livsstilsbranchen, men det er netop derfor, at Karrieredagen er så relevant. Netværk er essentielt i livsstilsbranchen, og det er det, de studerende kan opbygge, mens virksomhederne får mulighed for at håndplukke de mest lysende talenter fra landets designskoler, siger Christian Chapelle, direktør ved modeorganisationen HEADSTART FASHION, som er medarrangør af TAKEOFF – Karrieredag 2018.

Seminar

Inden selve Karrieredagen præsenteres et seminar med talerne Liam maher, kreativ direktør ved ECCO og professor i ledelse Steen Hildebrandt.

Liam Maher er Eccos nye kreative direktør. Forinden sin direktørstilling hos Ecco, som er et dansk brand, der producerer sko og lædervarer, arbejdede Liam Maher for tøjbrandet Denham, der særligt var specialiseret i arbejdet med materialet, denim. Liam Maher har gennem sin karriere berørt produktdesign indenfor læder og fodtøj blandt andet som konsulent for skobrandet Doc Martens og Visvim.

Den anden taler er Steen Hildebrandt som blandt mange ting er professor og ikke mindst forfatter til bogen ”Vor største mulighed og udfordring”, der med FN’s 17 Verdensmål behandler, hvordan vi gør verden til et bedre sted. Noget, der også er relevant for livsstilsbranchen.

Praktik

TAKEOFF – Karrieredag 2018 er en aktivitet i LD Cluster.

TAKEOFF – Karrieredag 2018 finder sted torsdag den 8. november kl. 12-16 i Rådhushallen på Aarhus Rådhus. Seminar fra 12-14 / stande 14-16. Gratis adgang men tilmelding nødvendig. Tilmeld dig her.

Yderligere spørgsmål? Kontakt: 
Christian Chapelle, direktør, HEADSTART FASHION, tlf. 24 207 207, mail cc@headstartfashion.dk