SpilBar 33: Diversity is not a checklist!

Anita Sarkeesian

Interactive Denmark inviterer til SpilBar på Den Danske Filmskole, som vil give dig viden om de seneste tendenser i branchen, faglig viden og nyt netværk.

Kom og deltag i SpilBar 33, hvor mediekritiker Anita Sarkeesian vil holde oplæg. Anita Sarkeesian står bag Feminist Frequency – en uddannelse  gennem en non-profit organisation, som er fortaler  for et repræsentativt medielandskab. Hun er mest kendt for hendes “Tropes vs. Women” foredrag fra 2013, hvor hun forkuserede på den dårlige præsentation af kvindelige figurer i bl.a. videospil. Til Spilbar 33 vil Anita fortælle om den aktuelle situation i spilindustrien.

Program:

  • 16:30 Velkommen
  • 16:35: Anita Sarkeesian: Diversity Is Not a Checklist: Taking Game Representations to the Next Level.  Foredraget vil blive efterfulgt af en Q&A.
  • 17:35-19:00: Øl og mingling

Diversity Is Not a Checklist: Taking Game Representations to the Next Level.

For kun et par år siden var hvide mænd de ubestridte herskere i videospillets rige. Kvindelige karakterer var oftere plotenheder end egentlige karakterer. Med tiden er der sket visse fremskridt i branchen, som dog ikke bør overvurderes. Til tider kan det føles lidt som  en “et skridt frem, to skridt tilbage”-situation.

I dette foredrag vil Anita Sarkeesian udforske den vækst og udvikling, som ses på området og samtidig diskutere forskellige måder, hvorpå videospil og kulturen indenfor videospil modstår forandring. 

Anita blev i 2015 kåret som en af TIME’s 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden, og i 2014 modtog hun Game Developers Choice ambassadør Award. Anita fik ligeledes i 2016 tildelt et honorær ph.d fra The New School i New York City.

Hvornår: 23. februar kl. 16:30 – 19:00

Hvor: Den Danske Filmskole, Theodor Christensens Plads 1, 1437 København

Læs mere og deltag her