New Nordic Noir

New Nordic Noir

Præsenteret af Filmby Aarhus, Aarhus 2017 og More Creative

Den nordiske noir-genre inden for krimi og spænding har taget verden med storm. Overalt er folk blevet grebet af indviklede fortællinger og draget til at følge de utrolige figurer fra bog til TV-skærm. Fortællingerne om Saga Norén, Sarah Lund og Dicte Svendsen, med deres dybsindige baggrundshistorier og særegne personligheder, ses som et gennembrud i en mandsdomineret genre.

Ny Nordisk Noir er et intensivt skriveværksted på udkig efter nye noir-talenter og plot. Under vejledning af Nikolaj Scherfig, hovedforfatter på Broen, vil forfatterspirer fra hele verden lære af professionelle, der har førstehåndsviden i at skabe spænding og drama. Fagfolk inden for kunst, forskning og erhverv vil desuden udvikle en TV-serie på en ny måde med et pilotprojekt, der tager udgangspunkt i Vestjyllands smukke og vilde kyst. Et perfekt sted til et mord!

Med
NIKOLAJ SCHERFIG (BROEN)

Dato
Maj/September

Sted
Søndervig, Hvide Sande og Ringkøbing-Skjern

Publikum
Voksne


Forretningsperspektiv

Det er blevet fastslået gennem flere studier, at der er en klar sammenhæng mellem stor medieeksponering af et område, branding og økonomisk udvikling. Når et område skiller sig ud ved at være synlig i TV-serier og andre kulturelle produkter har det flere positive effekter. Det er dette fænomen, som er omdrejningspunktet i New Nordic Noir.

Formålet med projektet er at udvikle en sammenhængende kulturel oplevelse med fokus på Region Midtjyllands vestkyst gennem en tv-serie, et digitalt spil og museumsudstillinger. Ambitionen er at disse initiativer vil frembringe en international såvel som national interesse samt regional engagement og stolthed.

Projektet vil stimulere turismen og samtidig gøre en forskel for de mennesker, som bor i området. Filmby Aarhus, som implementerer New Nordic Noir og udvikler projektet, har en  stærk track record fra to lignende projekter, nemlig tv-serierne “Dicte”, der har udløst interesse i Aarhus, og “Norskov”, som har været en del af en indsats for at tiltrække arbejdskraft og fagfolk til Frederikshavn, den private havn og andre steder i byen.

I begge tilfælde har der været et return on investment på over 400 % ved at tv-serierne har været produceret lokalt. Med dette projekt knyttes et stærkt bånd mellem regionale, nationale og internationale virksomheder i den digitale visuelle industri. Denne internationalisering af medier i Jylland vil helt sikkert forme flere samproduktioner og internationale samarbejder i fremtiden.

Denne side vil blive opdateret i takt med, der frigives mere information om arrangementet. Se alle de spændende events fra kreative erhverv, der holdes i regi af Aarhus 2017 her.

Dette event er en del af Aarhus 2017's officielle eventpogram. Se hele Aarhus 2017's eventtema ‘Kreative Erhverv’ her