IWDK17: Designs with an attitude, an interactive exhibition

design with an attitude

Internet Week Denmark 2017 Event: Design gør objekter attraktive. Dog kan design også udtrykke en form for kritik, ved at foreslå absurde løsninger på vanskelige problemer. Dette er præcis hvad teamet bag dette event har gjort.

Design tilføjer ofte værdi eller en bestemt forhåbning til et objekt. Når vi tilføjer teknologi til et design, indebærer det ofte, at noget bliver lettere eller hvert fald giver os muligheden for at gøre ting, som vi normalt ikke vil være i stand til. Men det at designe teknologier kan også være en handling af (ind imellem af politisk karakter) kritik, fx ved at eksperimentere med delvis absurde løsninger på vanskelige problemer. I kurset “Design as a critical practice”, har kandidatstuderende fra Aarhus Universitet været opmærksomme på dette, som du vil kunne udforske i udstillingen af deres prototyper.

Anført af lektor, Lone Koedfoed Hansen, fra Aarhus Universitet, vil de studerende være tilgængelige til at fortælle mere om, hvordan design kan forstås som en kritisk praksis og gøre det muligt at drøfte de samfundsmæssige spørgsmål, som de fleste mennesker ofte har svært ved at deltage i.

Key Take-Aways

  • Design har potentiale til at løse spekulationer og tanker om fremtiden
  • Design kan være et redskab til kritisk refleksion
  • Væsentligheden og formen af et design kan forekomme som et anderledes abstrakt og komplekst emne.

Dato
Onsdag den 19. april
Kl. 13:00-17:00

Sted
Dokk1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus C

Pris
Gratis

Læs mere om eventen og om Internet Week Denmark 2017 her.