Bring Home the Oysters!

oyster

En del af Europæisk Gastronomiregion 2017
Præsenteret af Limfjorden, Geopark Vestjylland, Wadden Sea, Sydvestjyske Smagsoplevelser, FOOD og More Creative

De er tossede, de østersfans! Det siges, at Julius Cæsar invaderede England, fordi han ville have fingrene i landets lækre østers. I Danmark findes nogle af de bedste østers i verden, og i 1587 besluttede Frederik 2., at østerstyve skulle straffes med døden – delikatessen skulle være forbeholdt hans eget bord og eksport til den russiske tsar.

I Limfjorden findes de største naturlige østersbanker, der er hjemsted for de oprindelige og delikate europæiske østers. Her lever de et omtumlet liv: Den ene kolde vinter efter den anden dræber store dele af østersbestanden, mens det kølige klima og de særlige forhold på den anden side menes at fremme kvaliteten af disse østers.

Samtidig ser man stillehavsøsters sprede sig langs Europas kyster, og i Danmark er de nu kommet til Vadehavet. Disse østers har ingen andre naturlige fjender end frost; selv millioner af trækfuglekan ikke hakke sig gennem skallen på denne invasive art.

Derfor inviterer vi folk til at Bring home the Oysters! – at høste forskellige slags østers samt meget andet spiseligt godt fra havet og tage det hele med til Aarhus til en fælles fest. Kokke fra restauranter i andre byer i Region Midtjylland og Region Syddanmark slutter sig til os. Op mod 1000 personer deltager i den kæmpestore østersfest i Aarhus. Her bliver der stor fest med fremragende kokke, god musik og masser af underholdning, mens vi mæsker os i verdens bedste østers under åben himmel.

Dato
14. – 21. oktober

Sted
Godsbanen, Aarhus og Limfjorden, Vadehavet

Publikum
Alle

Læs mere om Bring Home the Oysters! her


Forretningsperspektiv

Unikke østers af høj kvalitet og andre pragtfulde fødevarer fra Region Nordjylland og Region Midtjylland vil fungere som en katalysator for samarbejde mellem folk fra forskellige lokationer og erhverv. Restauratører, naturvejledere, rejsearrangører, event managers og fødevareproducenter vil deltage i workshops, for at finde ny inspiration og viden.

Der er et stort uudnyttet potentiale ved at benytte østers og skaldyr i forretningsudvikling. Ved at dele viden og finde en fælles best practice på tværs af regionerne er forhåbningen, at de involverede vil skabe værdi, som kommer alle til gode. Projektet vil give operatørerne ny viden og give deres produkter en ekstra dimension samt understøtte skabelsen af netværk og modeller, som vil fortsætte efter slutningen af Aarhus 2017.

Denne side vil blive opdateret i takt med, der frigives mere information om arrangementet. Se alle de spændende events fra kreative erhverv, der holdes i regi af Aarhus 2017 her.

Dette event er en del af Aarhus 2017's officielle eventpogram. Se hele Aarhus 2017's eventtema ‘Kreative Erhverv’ her