Mode – Headstart Fashion

Formål

Headstart Fashion gør Region Midtjylland til Danmarks nye kraftcenter for mode og er samtidig et knudepunkt, der binder modebranchen i regionen sammen og skaber relationer til resten af Danmark og udlandet. Formålet med Headstart Fashion er at bidrage til mere vækst, udvikling og sammenhængskraft i modebranchen med udgangspunkt i Region Midtjylland.

Tilsammen tegner regionens modevirksomheder sig for cirka 75 procent af den danske branches samlede omsætning. Alene i Aarhus Kommune er der omkring 350 moderelaterede virksomheder, hvoraf 90 procent har under 10 ansatte. De mellemstore og store modevirksomheder er generelt i positiv udvikling, mens udviklingen er mere blandet for de små, der har sværere ved at vokse og overleve. Cirka 40 procent af de små modevirksomheder overlever ikke de første år. Der er derfor et uforløst potentiale i den samlede klynge af mode- og tekstilvirksomheder. Der er nemlig ikke tradition for kompetenceudvikling, hverken forretningsmæssigt eller fagligt. Der er heller ikke tradition for at søge netværk og partnerskab.

Hvordan?

Headstart Fashion afvikler forretningsudviklende aktiviteter og netværksaktiviteter i hele Region Midtjylland samt italesætter en international agenda. Samtidig skal Headstart Fashion løbende synliggøres og på den måde blive en markant aktør i den danske modebranche. Det skal og kan kun realiseres i tæt sam­arbejde med branchens aktører.

Headstart Fashion skal etableres som en selvstændig juridisk enhed, der fungerer som en central og uafhængig organisation. Headstart Fashion har allerede skabt og vil fortsat skabe kommercielle samarbejdsaftaler med henblik på at sikre en økonomisk sund drift.

Læs mere om hvad Headstart Fashion er, og hvordan de arbejder i deres magasin.

Skærmbillede 2015-05-26 kl. 13.52.46

Hvem?

For at indfri ambitionerne arbejder Headstart Fashion tæt sammen med en række markante organisationer som eksempelvis Dansk Mode & Textil, Danish Fashion Institute, uddannelsesinstitutioner som VIA Design og små, mellemstore og store modevirksomheder, som primært er lokaliseret i Region Midtjylland.

 

Se filmen fra Headstart Fashions PR event i 2015 her:Kontakt

Headstart Fashion
Leder Christian Chapelle
Mail: chc@aarhus.dk
Telefon: 29 20 42 57

Web: www.headstartfashion.dk
Facebook: facebook.com/headstartfashion