Take away-forretningsinspiration fra e-Types

Business By Design

På en række arrangementer for nystartede og etablerede designvirksomheder sætter Business by Design fokus på foretningsudvikling under temaerne mersalg, finansiering, salgskanaler og egenprodution. Forløbet er kickstartet med inspiration fra brandeksperterne hos e-Types, som har gearet og differentieret deres forretningsmodel.

Fortællingen om e-Types er langt mere end den om virksomheden, der udviklede sig fra at være et ’strategisk designbureau’ til at blive et ‘brand agency‘. Det er også den inspirerende historie om en virksomhed, der har gennemgået en modig udvikling af sin forretning, så den i dag har koblet services og mersalg på sine designydelser og dermed sprunget rammerne for arbejdet med typografi, skrifttyper og grafiske identiteter.

e-Types-modellen til inspiration

Hvordan dét er gået til, fik en række midtjyske designvirksomheder indsigt i, da Mari Randsborg, partner i e-Types, på More Creatives forretningsudviklingsforløb Next Level Design, fortalte om denne udviklingsrejse. En strategisk satsning, der betyder, at e-Types nu ikke længere arbejder ud fra én forretningsmodel, men ud fra 4 forretninger i forretningen, nemlig e-Types, e-Types Daily, e-Types Digital, Playtype.

Business By Design

Forretningscasen, der rummer en del ‘take away inspiration’ for andre designvirksomheder, viser, hvordan det kan lykkes fx. at omsætte designtænkning til en integreret del af salgsarbejdet med en virksomheds eksisterende kunder. Og hvordan det kan lade sig gøre for designvirksomheder at nå direkte ud til slutbrugeren med onlinesalg og/eller fysisk butik.

Fra afsluttet opgave til abonnement

Kerneydelsen for e-Types er fortsat udvikling af brand strategy. Men i stedet for at slippe en opgave, når den traditionelt er afsluttet, tilbyder e-Types Daily at implementere og vedligeholde det nyudviklede, grafiske design – ofte som en fast abonnementsordning.

e-Types Digital kan klare den digitale implementering, og Playtype, som udspringer af e-Types store kærlighed til fonte og skrifttyper – og oprindelig var et eksperimentarium, og legeplads – er vokset til at at være et onlinesalg af skrifter og merchandise, foruden til verdens første fysiske skrift-butik. Det er en enhed, der nu også fungerer som et udstillingsvindue for e-Types egen markedsføringsafdeling.

Business By Design

Vær med til efterårets business-events

I de kommende måneder vil More Creative, Business by Design og Design denmark tilbyde flere lignende arrangementer, som kan inspirere og give værktøjer til at designe egen forretning. Arrangementerne retter sig både mod nystartede designere, der ønsker at komme godt i gang og mod etablerede virksomheder, der ønsker at tænke nyt.

 

Læs mere om Business By Design arrangementerne her 

Og tilmeld dig det næste arrangement her

Business By Design