BLOG: Kill your darlings!

Foto: Interaktiv kulturformidling i børnehøjde

Foto: Interaktiv kulturformidling i børnehøjde

Projektet ”Interaktiv kulturformidling i børnehøjde”, der forsøger at omsætte børnebogsuniverset ”Ella Bellas eventyr” til en fleksibKonceptel platform for digital kulturformidling, er netop gået ind i produktionsfasen. Det har fra starten været vores mål med første del af More.Creative-samarbejdet – at stå med en repræsentativ prototype ved årets slutning.

 

Og dette mål har nødvendiggjort en hurtig og effektiv planlægnings- og konceptudviklingsproces, der har optaget det meste af vores tid i de sidste måneder. Nu er tiden endelig kommet, hvor hundredvis af løse idéer skal omsættes til en sammenhængende vision for prototypen, så produktionsfasen kan tage sin begyndelse.

I begyndelsen af juni påbegyndte projektgruppen arbejdet med at kortlægge en wireframe – et diagram over prototypens præcise indhold og interaktionsmuligheder – der skal fungere som den centrale rettesnor i det efterfølgende design- og programmeringsarbejde. Der blev tegnet, fortalt og sorteret – og for hver idé, der overlevede processen, blev ti sorteret fra. Med baggrund i vores erfaring som formidlere, designere, antropologer og programmører producerede og evaluerede vi op mod halvtreds forskellige designskitser, der hver især beskrev en unik vej til at inddrage brugeren i Ella Bellas eventyrs digitale univers. Den endelige wireframe er derfor resultatet af ikke blot en designproces, men også en langvarig fravælgelsesproces. Og vi føler, at resultatet udgør en stærk vision for vores prototype.

Produktionsarbejdet finder sted over de næste fire måneder, og vi er begyndt at indhente de eksterne kompetencer, vi får brug for til dele af prototypen. Vi har indledt et samarbejde med animationsbureauet Figuramus, der skal give Ella Bella og hendes familie liv. Og  gennem Kridthus har vi indhentet en professionel lyddesigner, der står for musik, effekter og optagelse af voice-over.

Programmeringsarbejdet tager herfra form af en iterativ proces, hvor første version af prototypen skal ligge klar til brugerevaluering allerede ved udgangen af sommeren, så Astrid Dahl, projektgruppens antropolog, kan begynde at indsamle feedback på vores arbejde, og resten af procesforløbet kan indrettes efter resultaterne. Vi er selv spændte på overgangen fra papirskitser til kode, og vi håber på at kunne imponere jer alle med en repræsentativ prototype af høj kvalitet ved udgangen af året.