International topleder delte ud af erfaringer

Creative Executive Club

Britiske Mike Emmerich var en af oplægsholderne på det første morgenseminar i Creative Executive Club. På mødet delte den engelske topleder ud af sine erfaringer med at løfte Manchester ud af økonomisk stilstand og gøre byen til en attraktiv og pulserende kulturmetropol.

Når vise tunger taler, bør kloge hoveder lytte. Det var præcis, hvad deltagerne til det første morgenseminar i Creative Executive Club gjorde, da Mike Emmerich, direktør i New Economy, delte ud af sine erfaringer med at fremme væksten i hele Manchesterområdet.

I sit oplæg fremhævede Mike Emmerich Skandinavien som forgangslande inden for kreativt erhverv:

”I Storbritannien tager vi ved lære af de Skandinaviske landes kreative arbejde. Skandinavien kan til gengæld inspireres af de britiske initiativers store skala”

Briten understregede over for mødets deltagere, at vækstfremmende arbejde tager tid og kun kan opnås gennem en vedvarende indsats:

”Vækstfremmende arbejde minder om et snefnug, der bliver til en snebold – vores job er, at få snebolden til at rulle”

Emmerich forklarede desuden, at samarbejde mellem det offentlige og private iværksættere kun bør ske på én måde:

”Samarbejde mellem det offentlige og iværksættere er enkelt: Det offentlige skal lytte til iværksætterne, udvælge få gode idéer og derefter slippe tøjlerne”

Den britiske direktør pegede derudover på, at hvis man skaber de rette rammer, så tiltrækkes de rette mennesker:

”Begavede mennesker driver forretning begavede steder”

Creative Executive Club

Til slut konkluderede Mike Emmerich, at vækstfremmende arbejde altid bør starte i en dialog med de lokale virksomheder:

”Vækstfremmende initiativer skal altid tage udgangspunkt i det lokale område og i de lokale virksomheder. Vender man blikket væk fra virksomhedernes behov og koncentrerer sig om abstrakte idéer, er arbejdet spildt”

 

Mike Emmerich har en fortid som rådgiver for Tony Blair og arbejder i dag som direktør i New Economy, der har til formål at fremme den økonomiske vækst i hele Manchesterområdet.

Creative Executive Club er seneste tiltag fra More.Creative – Region Midtjyllands og Aarhus 2017’s vækstinitiativ, som har til formål at skabe vækst blandt Region Midtjyllands kreative erhverv.