BLOG: Fra Mapping The Archive til Open Culture.

Foto: Flickr @r2hox

Foto: Flickr @r2hox

Nu blev det så en realitet. Partnerskabet Mapping The Archive om-kalfatrede sig selv til partnerskabet Open Culture. Open Culture er navnet på den nye paraplyorganisation, der er arnested for innovative projekter, som eksempelvis projektet Mapping The Archive, der er opstået i krydsfeltet mellem traditionelle kulturinstitutioner og kreative erhverv. 

Open – fordi projekterne baseres på offentlige og åbne data. Og fordi der i partnerskaberne lægges stor vægt på videndeling, gennemsigtighed og høj grad af tillid.

Culture – fordi der er behov for at opbygge en kultur og en forståelse for mulighederne ved åbne data blandt kulturinstitutioner, kreative erhverv og ikke mindst blandt brugere og forbrugere, hvis der skal være basis for udvikling af nye forretningsområder. Og fordi partnerskabernes afsæt for nye undersøgelser er vores fælles kulturarv – både den gamle og den vi skaber lige nu i disse sekunder.

Vores gode partnerskab Mapping The Archive fortsætter altså. Nu blot under den paraply, der hedder Open Culture. Og vi har store planer. I løbet af 2014 vil Mapping The Archive blive udviklet til en konkret prototype, som bliver afprøvet på Kunsten, Museum Østjylland, Naturhistorisk Museum – men også på ARoS og Heart, som Open Culture samarbejder med i projektet “Interact”. Vi glæder os rigtig meget til at konkretiserer de tanker og ideer, vi har brygget på i 2013 og i fællesskab bringe dem til live, få dem testet og komme ud over rampen til flere museer, flere institutioner og brancher. Desuden vil sætte nye partnerskaber i søen og initiativer for sammen med andre brancher at opbygge en åben kultur og designe med åbne data.

Relaterede nyheder